SKAL DIN CAMPINGVOGN SYNES?

Syn af Campingvogn

Skal din campingvogn synes? Så er vores værksted selvfølgelig også behjælpelige med det. Men har du styr på hvordan og hvornår din campingvogn skal synes? 

Ikke det samme som en bil

Syn af campingvogn er ikke ligesom med biler, hvor der er periodiske syn. I stedet så skal campingvogne kun synes når campingvognen skifter ejer, hvis der laves en ændring i registreringen eller hvis der foretages ændringer på campingvognens konstruktion som f.eks. ved opvejning eller godkendelse til tempo 100. 

Hvis der er tale om et ejerskifte, så har alderen på campingvognen også en betydning:

 • Er campingvognen under 5 år gammel og er synet indenfor de sidste 2 år, så skal campingvognen ikke synes ved ejerskifte. 
 • Er campingvognen mellem 5 og 10 år gammel og ikke er synes indenfor de sidste 2 år, så skal campingvognen til syn. 
 • Eller hvis campingvognen er mere end 10 år og ikke har været synet indenfor 1 år, så skal der foretages et syn af campingvognen.
 • Hvor gammel campingvognen er udregning fra 1. registreringsdato. Hvis det er ejerskifte mellem ægtefælle, registrerede partnere eller sammenboende, skal der ikke laves et syn af campingvognen. 
SYN AF CAMPINGVOGN

Hvordan fungere syn af Campingvogn?

Hvis din campingvogn skal til syn, ja hvordan foregår syn af camping? Der er flere ting, som en synsmand gennemgår på et syn. Derfor har vi lavet en lille huske liste med ting du skal være opmærksom på inden du sender campingvognen til syn. 

Tjekliste før syn

1. Sørg for at stelnummeret er synligt ved syn.

Sørg for at stelnummeret er synligt ved syn.
Når campingvognen er sendt til syn, så skal synsmanden let kunne se stelnummeret. Så sørg for at du har fjernet snavs eller skidt som kan vaskes af.

2. Lyset på campingvognen skal være 100% i orden

Lyset på campingvognen skal være 100% i orden.
Baglys, positionslys, baklys, blinklys, nummerpladelys og stoplys skal alle sammen virke og de vil blive kontrolleret til et syn. Samt alle reflekser to fremadrettet, to bagudrettet, sidereflekser og glasset på lygterne skal være intakte og må ikke have misfarvninger.

3. Tilkoblingen

Der må ikke være slid, skrammer eller skader på tilkoblingen. Alt skal virke 100% for at campingvognen kan blive synet. 

4. Bremseren skal være i orden

Noget af det vigtigste der skal virke på en campingvogn før du kører med den, er bremserne. I forbindelse med et syn, skal håndbremsen og de almindelig bremser virke. 

5. Mønster i dækkene

Inden du sender campingvognen til syn, så vær sikker på, at dækkene er i orden. Loven siger at mønsteret i dækkene skal være minimum 1,6 mm. Men gå hellere efter at have et meget dybere mønster hvis du kører med din campingvogn. 

6. Undervognen

Her er det vigtigt at alle ledninger og gasrør er fastgjort og spændt til. Og til syn vil synsmanden også gennemgå undervognen på campingvognen for gennemtæring og hvordan vrangen, samlingerne og trianglen har det.

REPARATION AF CAMPINGVOGN

Er din campingvogn begyndt at vise tegn på slid efter sidste sæson? Eller er der pludselig noget, der ikke fungerer, som det skal? Hos Jysk Caravan Center er vi eksperter i reparation af campingvogn – og vi står klar til at servicere din campingvogn på værkstedet, så den er klar til din næste spændende rejse. Hos os er din campingvogn i de bedste hænder. Vores værksted er nemlig godkendt af Teknologisk Institut. Det betyder, at vores værktøj altid er nøje kalibreret, up-to-date, samt at vores caravanteknikere kun bruger de korrekte og originale reservedele.
Uanset om der er tale om service, reparation af campingvogn eller almindelig vedligeholdelse, er vores mål altid at levere den bedste kvalitet med professionelle løsninger. Du er velkommen til at kontakte værkstedet med forespørgsler el.lign. – du finder vores kontaktinformationer under ‘Medarbejdere’. Vi glæder os til at høre fra dig!

FRA FORSIKRINGSSKADER TIL SERVICE: VI VARETAGER ALLE FORMER FOR CAMPINGVOGN REPARATION

Vores erfarne teknikere kan håndtere alt fra mindre reparationer til større serviceopgaver og forsikringsskader. Vi er specialister inden for en bred vifte af områder, herunder:

 • Tag og vindueslækager
 • El-systemer
 • Varme- og kølesystemer
 • Vand- og sanitetssystemer
 • Interiør
 • Bremsesystem og undervogn
 • Ydre skader som buler og ridser
 • Gasudstyr
 • Ventilationssystemer

Vi forstår, at campingvogne kan komme ud for hårde og uheldige hændelser – men det betyder ikke, at det skal indskrænke din køreglæde. Vi varetager alt inden for reparation af campingvogne, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Lad os hjælpe dig med at bevare køreglæden.

SIKKER VEDLIGEHOLDELSE: VI RÅDGIVER - HVERT SKRIDT PÅ VEJEN

Har du investeret i en splinterny campingvogn? Så er det vigtigt at huske på, at regelmæssig vedligeholdelse er vejen til sikker og problemfri camping året rundt. Producentens anvisninger bør følges nøje, herunder årlige tæthedskontroller og serviceeftersyn. Det er din garanti for, at din campingvogn altid er i topform, uanset hvor du tager den med hen på dine eventyr. Ved at overholde disse retningslinjer garanterer du ikke kun din egen sikkerhed, men også langvarig køreglæde, uanset hvor mange kilometer du planlægger at tilbagelægge.
Hos Jysk Caravan Center forstår vi værdien af en velholdt campingvogn, og vi er her for at hjælpe dig med at opretholde den. Vores dygtige mekanikere kan rådgive dig om den bedste måde at vedligeholde din vogn på, så du kan nyde alle de skønne øjeblikke, campinglivet har at byde på.
Vi kombinerer ekspertise, erfaring og en kærlighed til campinglivet for at sikre, at din campingvogn er klar til at tage dig med på fantastiske rejser i ind og udland.

KONTAKT OS

Har du nogle spørgsmål?

Hvis din campingvogn skal til syn, ja hvordan foregår syn af camping? Der er flere ting, som en synesmand gennemgår på et syn. Derfor har vi lavet en lille huske liste med ting du skal være opmærksom på inden du sender campingvognen til syn. 

KOntakt os her