Forårsklargøring af campingvognen

Sådan klargør du campingvognen til foråret

Årets korteste dag er rundet for længst og forårssæsonen er så små på vej. Iden vi har set os om, så er campingsæsonen igang igen. 

Og lige så vigtigt som vintersikringen er i efteråret – er forårsklargøringen af campingvognen inden i drager på campingferie. 

 

For rigtig mange så starter campingsæsonen i påsken – det er her man rigtigt kommer igang igen og for set om alt er som det skal være inden at vognen igen skal ligger rammer til årets sommerferien. Men allerede inden påsken er det vigtigt at få vognen forårsklargjort, så I ikke skal bekymre jer om det, når i kører afsted på påskecamping.

Efter vinteren

Når du pakker campingvognen ud af vinterhiet, så er der mange ting som skal tjekkes igennem inden i kan bruge vognen til at drage afsted på ferie. Først og fremmest er det en god idé at give vognen en god udvendig rengøring. Når vognen er vasket og ren er det meget nemmere at se om vognen har evt. små skader som skal udbedres. Selv en lille skade, kan resultere i fugtskader på konstruktionen Derfor er det vigtigt at få vognen tjekket for synlige små skader.

Derudover skal campingvognens hjul tjekkes og lejer tjekkes for at sikre at de er sikre og i god nok stand til at køre en sæson mere. Ligeledes er det en god idé at få adskilt bremserne og justere dem. 

Lyset på campingvognen skal også tjekkes igennem. Vi oplever løbende at få campingvogne ind til forårsklargøring af campingvognen på værkstedet, hvor der er problemer med det udvendige lys fordi der har været ubudne gæster i campingvognene i form af små gnavere som mus. 

Tjek vandsystemet og varmvandsbeholderne – Selv om man har fået tømt campingvognen for vand til efteråret, så kan selv en lille smule vand resultere i at varmvandsbeholderen kan blive utæt. Derfor er det en god idé at fylde lidt vand på systemet og kontrollere imens. På den måde bliver det ikke en ubehagelig overraskelse senere. 

Kontrol af fugt og gas i campingvognen.

I Danmark har vi ingen regler om, hvor ofte en campingvogn skal undergå kontrol af gas og fugttest. Men det er en rigtig god idé at få det gjort med jævne mellemrum. Vi anbefaler at du får gastestet campingvognen som minimum hvert andet år og fugttestet campingvognen minimum hvert halvandet år. Jo oftere du får tjekket din campingvogn jo hurtigere kan en fugtskade findes og udbedres og dermed sikre at skaden ikke ender med en kæmpe regning.

Udover at det økonomiske kan blive dyrt, så er der også en sundhedsmæssig risiko ved at opholde sig i en campingvogn, hvor en fugtskade har udmøntet sig i skimmelsvamp. 

Besøg en fagmand

Mange af de overstående punkter i forårsklargøringen af campingvognen kan gøres hjemme i indkørslen med undtagelse af gas og fugttest. Men det kræver tid og besvær. 

Derfor er det en rigtig god idé at kører campingvognen ud til et fag caravanværksted. Her kan de tjekke campingvognen igennem for skader samt foretage gas og fugttest af campingvognen. Du slipper også for besværet med at møffe campingvognen rundt med donkraften for at tjekke hjul, lejer og bremser.  Det er ikke kun nemmere og tidsbesparende for dig – men også en god ting for at sikre en langlevetid for campingvognen. 

Kig ud til Jysk Caravan Center 

Hos os tilbyder vi flere forskellige servicebehandlinger af din campingvogn alt efter, hvad din campingvogn har behov for. Ofte vælger kunderne at skifte imellem et lille eftersyn ét år og et stort eftersyn hvert andet år. På den måde sikre du at campingvognen stand altid er tiptop stand og klar til ferie.